Це відмінна книга для тих, хто хоче отримати уявлення про те, що собою являє компанія McKinsey. У книзі розповідається про роботу Марвіна Бауера протягом всього його життя по створенню найбільшої консалтингової фірми в світі.


Ця книга дає розуміння про перші кроки сучасного консалтингу. У той же час це книга про засновника компанії МакКінслі, що базується на спогадах тих, хто пліч-о-пліч працював із цим генієм.


Вона для тих, хто прагне познайомитися з компанією МакКінслі та її принципами, цінностями, етикою, образом мислення та досвідом, які дозволили компанії стати одним із гігантів управлінського консалтингу.


Сам Марвін Бауер вважав найголовнішим та найціннішим ресурсом компанії саме людей, і доводив, що працівникам треба давати можливості для власних експериментів. Тоді вони почувають себе вільними і їх працьовитість збільшується.


Читаючи цю книгу ви зможете слідкувати за ходом думок Бауера та зрозуміти на чому ґрунтувалися його рішення. Наприклад, звідки з’явилися та як виглядають вимоги до кондидатів на будь-яку посаду у МакКінслі; чому з’явилися та як діють бауерівські «єдині принципи відбору кандидатів по всій країні» та чому компанія МакКінслі побудована на принципах партнерства, а не є акціонерним товариством.


Книгу можна розділити на дві частини – перша – про Марвіна Бауера, друга – про його професійні досягнення.